Endodontologie – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Endodontologie

Endodontologie is een term die u misschien nog niet vaak gehoord heeft. Dat komt omdat we de behandeling vaker een wortelkanaalbehandeling noemen. Bij Tandartspraktijk Bordeaux vertellen we u graag meer over onder andere de behandeling, de kosten, de vergoeding en de herstelperiode. U kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken in onze praktijk in Zoetermeer.

  • Wortelkanaalbehandeling door een ervaren endodontoloog
  • Duidelijke uitleg tijdens de behandeling
  • Snel online een afspraak maken

Maak een afspraak  Inschrijven

Wat is endodontologie?

Endodontologie gaat over de behandelingen aan de binnenzijde van tanden en kiezen. De bekendste behandeling is een wortelkanaalbehandeling. Tijdens deze behandeling richten we ons op de gezondheid van het binnenste deel van uw tanden en kiezen. Als u pijn ervaart in een van uw tanden of kiezen, is dit vaak het gevolg van een gaatje. Ook een diepe of grote vulling of overbelasting van uw tanden of kiezen kan een vervelende pijn veroorzaken. Ervaart u pijn in uw gebit? Wacht dan niet te lang en maak een afspraak bij Tandartspraktijk Bordeaux, zodat we u snel van uw pijn kunnen afhelpen.

Pijnvrije wortelkanaalbehandeling

Gelukkig kunnen we met de technieken van tegenwoordig vrijwel in alle gevallen een pijnvrije wortelkanaalbehandeling garanderen. We verdoven de directe omgeving rondom de tand of kies voordat we aan de slag gaan met de daadwerkelijke behandeling. Als u tijdens de behandeling toch pijn ervaart, geef dat dan direct bij ons aan. We verhogen dan de verdoving, zodat de verdere behandeling alsnog pijnloos is.

Wat kost een endodontische behandeling?

De kosten rondom een endodontische behandeling worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Doordat de tarieven jaarlijks wijzigen, kunnen we geen vaste prijzen tonen. De huidige tarieven rondom een endodontische behandeling vindt u in ons tarievenoverzicht onder de reguliere tarieven. De prijzen rondom endodontologie kunt u vinden onder de letter E.

Vergoedingen endodontologie behandeling

Tot de leeftijd van 18 jaar vergoedt de basisverzekering alle kosten rondom een endodontische behandeling. Vanaf 18 jaar is de vergoeding afhankelijk van de afgesloten zorgverzekering. Om (een deel) van de kosten vergoed te krijgen, dient u een aanvullend verzekerd te zijn. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie rondom de vergoeding vanuit uw verzekering.

Endodontologie: de behandeling

De behandeling bestaat uit drie onderdelen: het verdoven van de mond, het reinigen van het tandmerg en het vullen van het wortelkanaal. We lichten de stappen hieronder graag aan u toe.

Het verdoven van de mond

Voordat we aan de slag gaan met het schoonmaken van het wortelkanaal, verdoven we uw tand en omliggend tandvlees. Dit doen we om te voorkomen dat u pijn ervaart tijdens de behandeling.

Het reinigen van het tandmerg

Nu de mond verdoofd is, gaan we aan de slag met het reinigen van het tandmerg. We maken een opening in de tand om zo goed bij het ontstoken weefsel te kunnen komen. Door de opening verwijderen we het zenuwweefsel en de bloedvaatjes uit de tand of kies. We reinigen vervolgens het wortelkanaal vanbinnen.

Het vullen van het wortelkanaal

Als laatste vullen we het wortelkanaal met een lichaamsvriendelijk cement. In dit cement plaatsen we een stiftje dat het cement goed tegen de kanaalwand aandrukt. Als het kanaal aan alle zijden is afgesloten, vullen we de bovenkant van de tand met een witte composiet vulling.

Na de behandeling

Het is mogelijk dat u na de behandeling lichte pijn ervaart. Deze pijn verdwijnt echter vaak na één tot vijf dagen en is goed te bestrijden met paracetamol. Als de pijn langer aanhoudt, raden we aan om contact met ons op te nemen.

Hoelang duurt een endodontologie behandeling?

Gemiddeld duurt een behandeling een half uur tot twee uur. De duur van de behandeling verschilt per tand of kies. Als we slechts één wortelkanaal moeten reinigen en vullen, duurt de behandeling korter dan wanneer meerdere kanalen gevuld moeten worden.

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Bordeaux in Zoetermeer

Moeten uw verstandskiezen verwijderd worden? Maak dan een afspraak via onderstaande button of schrijf u in als u nog geen patiënt bij ons bent.

Maak een afspraak  Inschrijven

Contactgegevens

Bordeauxstraat 50
2711 CJ Zoetermeer
E-mailadres: info@tandartspraktijkbordeaux.nl
Telefoon: 079 – 343 22 33

Openingstijden

Maandag: 9.00 – 21.00 uur
Dinsdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: 09.00 – 21.00 uur
Donderdag: 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Routekaart