Facings Zoetermeer – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Facings Zoetermeer

 

Facings vallen onder de cosmetische mondzorg. Het betreft behandelingen die het uiterlijk, de kleur, de vorm of de positie van de tanden in de mond herzien of veranderen. Facings zijn schildjes van composiet of porselein die we over uw tanden plaatsen om het gebit te optimaliseren. We kunnen bijvoorbeeld spleetjes dichten, een afgebroken tand maskeren, of het hele gebit voorzien van facings om de prachtigste glimlach te creëren. De tandartsen van Tandartspraktijk Bordeaux hebben jarenlang cursussen gevolgd en ervaring opgedaan om specialist te worden in het plaatsen van facings. Onze facings zijn van zulke hoge kwaliteit dat ze zullen aanvoelen als uw eigen tanden.

Bij Tandartspraktijk Bordeaux profiteert u van:

  • Jarenlange ervaring in het maken en plaatsen van facings
  • Een tandartspraktijk in het hart van Zoetermeer
  • Tandartsen die up-to-date zijn van de nieuwste technieken
  • Hoogwaardige facings die jarenlang mee gaan
  • Na 1 sessie al een grote verbetering

Maak een afspraak  Inschrijven

Voordelen van facings

Een facing kan uw lach verfraaien. Heeft u bijvoorbeeld last van scheve of beschadigde tanden? Door facings over deze tanden te plaatsen, kunnen deze aspecten gemaskerd worden. Ook ongewenste spleetjes kunnen we opvullen met facings. U hoeft dus geen beugel meer te dragen op latere leeftijd. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor facings om het hele gebit witter en rechter te krijgen. Uw omgeving zal versteld staan van uw “nieuwe tanden”.

Hoe worden facings geplaatst?

Facings worden van composiet of porselein gemaakt. De behandelprocedure van facings is als volgt:

Stap 1) Eerst examineren we uw gebit en bespreken we waar u de facings wilt hebben. De tandarts zal op basis van klinisch en röntgenologisch onderzoek bestuderen of het mogelijk is om facings te vervaardigen. Op basis van uw wensen en het onderzoek stellen we een behandelplan en begroting op. Ook kiezen we samen de gewenste kleur van de facings. Met een kleurstaaf kijken we welke tint het beste bij uw natuurlijke tanden past of we bespreken welke wittint u het mooiste vindt.

Stap 2) We maken een mal van uw gebit, zodat we een goed idee hebben van hoe we de facings moeten maken. Onze tandtechnicus vervaardigt de facings in de juiste kleur en vorm.

Stap 3) Vervolgens prepareert de specialist de tanden, zodat de facings geplaatst kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat de facings goed hechten, moet er in sommige gevallen een klein beetje van de tand afgeslepen worden. De tandarts zal ervoor zorgen dat er zo min mogelijk tandweefsel wordt verwijderd bij het beslijpen. Buiten het feit dat het beslijpen aan gezond tandweefsel onethisch is, is ook de kans op het bereiken van een optimaal esthetisch en duurzaam resultaat het grootst.

Stap 4) Om de facings te kunnen plaatsen, voorziet onze specialist uw tanden eerst van een tandheelkundige ets, zodat de tand wat ruwer wordt. Daarna plaatsen we de hechtlaag waar de facings uiteindelijk op komen. Na het plaatsen, zijn uw facings klaar voor gebruik en kunt u iedereen uw stralende glimlach laten zien!

Onderhoud van facings

Facings zijn in principe niets meer dan schildjes van porselein of composiet die over uw bestaande tanden worden geplaatst. Met of zonder facings is het belangrijk om uw mondgezondheid op peil te houden en dus voldoende te poetsen en tussen uw tanden te reinigen. U heeft geen extra onderhoud aan facings.

Wat is het verschil tussen composiet en porselein facings?

Composiet is een zachter materiaal dan porselein. Daarom gaan composiet facings minder lang mee. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat composiet facings na ongeveer 5 jaar kunnen verkleuren. Ook kan het voorkomen dat de facings na 5 jaar vervangen moeten worden. Porseleinen facings gaan ruim 15 jaar mee en verkleuren minder snel. Composiet is makkelijker te bewerken, waardoor ze sneller en flexibeler voor u gefabriceerd kunnen worden. Ook zijn de kosten lager dan van porseleinen facings. We raden composiet facings aan voor mensen die kleine cosmetische verbeteringen wensen. Als u uw hele gebit wilt voorzien van facings of langer wilt genieten van het resultaat, raden we porselein aan.

Kosten van facings

Bij het vervaardigen van composiet facings moet u rekening houden met een meervlaksvulling. Deze kosten zijn ongeveer € 100,- per facing. Bij de porseleinen facing hangt de prijs van het materiaal, de opvulling en het tandtechnisch laboratorium af. Bij porselein kunt u rekening houden met ongeveer € 500,- per facing.

Veelgestelde vragen over facings

Hoelang gaan facings mee?

Helaas zijn facings nog niet even sterk als natuurlijke tanden, ze gaan dus niet een leven lang mee. Facings van composiet gaan ongeveer 5 jaar mee, waarna ze vervangen moeten worden. Porseleinen facings gaan een stuk langer mee, minimaal 15 jaar. Hoelang een facing meegaat, is afhankelijk van hoe u met uw gebit omgaat. Eet u bijvoorbeeld veel zuur of hard voedsel en houdt u uw mondgezondheid niet op peil, dan gaan facings minder lang mee. Ook mondgewoontes zoals knarsen en nagelbijten kunnen de levensduur van facings negatief beïnvloeden.

Worden facings vergoed door de verzekering?

Facings worden niet vergoed in de basisverzekering. Heeft u een aanvullende verzekering voor cosmetische ingrepen of tandheelkunde, dan raden we aan om uw polis te raadplegen. Doorgaans vallen facings onder esthetische (cosmetische) tandheelkunde en daarom worden ze vaak niet vergoed.

Wanneer kan ik geen facings laten plaatsen?

Facings kunnen in principe op elk gebit, maar zijn in sommige gevallen niet plaatsbaar. Wanneer een tand dusdanig beschadigd is dat het niet verstandig is om een facing te plaatsen, zullen we dit afraden. Tijdens uw eerste afspraak examineren we uw gebit en bespreken we alle mogelijkheden. Als een andere behandeling voor u voordeliger of beter is, adviseren we u hierover.

Hoe voelt een facing aan?

Een facing wordt op uw tanden geplaatst en zal in het begin even wennen zijn, maar zal niet heel ingrijpend voelen. U zult heel snel wennen aan de facings. Als uw gebit wat groter wordt of we halen spleetjes weg, zal dit wellicht in het begin impact hebben op hoe u praat. Na een tijdje voelen de facings aan als uw eigen gebit.

Kan ik alles eten met een facing?

Met een facing kunt u alles eten en drinken wat u wilt. Wel raden we aan om voorzichtig te zijn met hard voedsel. Ook zuren hebben een nadelig effect op facings. We adviseren u natuurlijk voor de behandeling over de beste mondverzorging bij facings.

Wat als een facing stukgaat?

Als een facing stukgaat, is er in principe weinig aan de hand. We zijn namelijk in staat om de facing te repareren of te vervangen. Wanneer een facing loslaat, raden we aan om hem goed te bewaren en mee te nemen naar de kliniek. Vaak kunnen we hem direct weer plaatsen.

Welke tandpasta bij facings?

U kunt uw gebit met fluoride houdende tandpasta blijven poetsen. U kunt overwegen om gebruik te maken van een speciale tandpasta die ervoor zorgt dat er geen kleurverschillen ontstaan tussen de facings en de rest van het gebit.

Overige behandelingen bij Tandartspraktijk Bordeaux

Tandartspraktijk Bordeaux is niet alleen gespecialiseerd in facings. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor de periodieke controlegebitsreiniging, het plaatsen van implantatenmondhygiëne en wanneer u angst heeft voor een bezoek aan de tandarts.

Maak een afspraak en laat uw gebit stralen!

Tandartspraktijk Bordeaux is dé specialist in hartje Zoetermeer. Samen zorgen we voor een stralende glimlach. Maak een afspraak of schrijf u in. Heeft u vragen over facings of onze andere behandelingen? Neem dan contact op.

Maak een afspraak  Inschrijven

Routekaart