Kunstgebit – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Kunstgebit

Een kunstgebit is een goede oplossing, als u veel tanden heeft verloren en het praten, eten en drinken hierdoor lastig wordt. Veelvoorkomende redenen voor tandverlies zijn ouderdom, ontstekingen of een ongeluk. In enkele gevallen is het genetisch bepaald. Een kunstgebit vervangt uw volledige gebit en zorgt ervoor dat u weer met zelfvertrouwen het leven toelacht. Tandartspraktijk Bordeaux heeft een eigen tandprotheticus in de praktijk die alle gebitsprotheses zelf op maat maakt. U ontvangt een kunstgebit dat goed aansluit op uw kaken. Een kunstgebit via Tandartspraktijk Bordeaux heeft veel voordelen:

  • U geniet weer van een complete glimlach
  • U kunt weer goed spreken en kauwen
  • Is nauwelijks van echt te onderscheiden
  • Heeft een perfecte pasvorm: we vervaardigen de kunstgebitten in eigen beheer

Een kunstgebit vervangt in de meeste gevallen uw hele gebit. Het is bij ons echter ook mogelijk om frameprotheses, plaatprotheses en klikgebitten te laten plaatsen. Samen kijken we naar wat voor u de beste oplossing is. Schrijf u in of maak direct een afspraak!

Maak een afspraak  Inschrijven

Kosten kunstgebit

Om vooraf een prijsindicatie van het kunstgebit te geven is erg lastig. Het is voor ons namelijk belangrijk eerst goed te onderzoeken waar u het meeste profijt van heeft. Heeft u bijvoorbeeld wel een volledige prothese nodig of is een partiële prothese voldoende? Wellicht komen we er tijdens de eerste afspraak achter dat een klikgebit beter aansluit op uw behoeften. Maak daarom een afspraak en kom langs voor een eerste consult. We bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Vergoeding kunstgebit

Een volledig kunstgebit (boven- en/of onderprothese) wordt doorgaans voor ten minste 75% uit uw basisverzekering vergoed. Daarnaast betaalt u het eigen risico over het te betalen bedrag. De eigen bijdrage hangt af van het type prothese. Het repareren of rebasen van het kunstgebit wordt doorgaans voor 90% vergoed uit uw basisverzekering. Omdat gebitsprotheses jaren mee kunnen gaan is vastgesteld dat de vergoeding slechts 1 keer in de 5 jaar uitgekeerd wordt. Controleer altijd eerst bij uw verzekeraar wat er voor u vergoed wordt.

Een kunstgebit voor u op maat

We maken de kunstgebitten in eigen praktijk en kunnen daarom erg goed aan uw wensen tegemoetkomen.  Om tot het beste resultaat te komen, zijn enkele acties vereist. We nemen u graag mee in ons proces:

Het intakegesprek) U maakt een afspraak met Tandartspraktijk Bordeaux voor een eerste intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijkt de tandarts uw situatie en ligt hij de mogelijkheden toe. In sommige gevallen is een kunstgebit namelijk niet de beste optie. We proberen een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw wensen, zodat we een behandelplan op maat op kunnen stellen. Dit behandelplan bespreken we met u, zodat u weet wat u kunt verwachten gedurende het behandeltraject. Zo krijgt u ook een beter idee van het te verwachten resultaat.

Afdruk laten maken) De vervolgstap is om een afdruk te maken van uw kaak. We gebruiken een afdruklepel met een speciaal afdrukmiddel. De afdruk wordt vervolgens naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd. Hier maken we een kunstgebit dat perfect aansluit op de mal.

Uw gebit klaarmaken voor het kunstgebit) Het kunstgebit vervangt uw natuurlijke tanden. In de meeste gevallen is het daarom noodzakelijk dat we uw overgebleven tanden en kiezen trekken. Dit doen we meestal niet in één keer, zodat het niet te ingrijpend is voor u. Uw tandvlees moet ook de kans krijgen om te herstellen, voordat we het kunstgebit plaatsen.

Plaatsing van het kunstgebit) De laatste stap is natuurlijk het plaatsen van het kunstgebit. Wanneer uw gebit er klaar voor is, plaatsen we het op maat gemaakte kunstgebit. Als u niet tevreden bent met hoe het kunstgebit voelt, kunnen we hem altijd nog rebasen. U zult in het begin even moeten wennen, maar kunt vervolgens weer door het leven met een volle set tanden.

Kunstgebit repareren of rebasen

We maken alle kunstgebitten op maat, maar het kan voorkomen dat uw kunstgebit niet lekker meer zit of zelfs stuk gaat. U kunt hem bijvoorbeeld laten vallen of er kan een stukje afbreken door te hard voedsel. Daarnaast slinkt de kaak wanneer u ouder wordt en hierdoor kan het zo zijn dat een kunstgebit te groot wordt. Als uw kunstgebit kapot is, kunnen we hem voor u repareren. Wanneer het kunstgebit niet lekker aanvoelt of zelfs pijn gaat doen, dan kunnen we de prothese rebasen. Dit houdt in dat we de vorm van het kunstgebit aanpassen, zodat hij comfortabel in uw mond zit.

Kunstgebit schoonmaken

Net als bij uw natuurlijke tanden is het belangrijk dat u het kunstgebit regelmatig schoonmaakt. Hij wordt namelijk dagelijks blootgesteld aan speeksel, voedsel en andere substanties. De beste methode om uw kunstgebit schoon te maken is om lauw water te gebruiken in combinatie met speciale tandpasta voor protheses. Om het reinigen makkelijker te maken, raden we het gebruik van speciale protheseborstels aan. Naast dagelijkse poetsen kunt u het kunstgebit op zijn tijd laten weken in een waterbadje met een speciaal reinigingsmiddel. In onze tandartspraktijk zal de tandarts alles nog extra toelichten.

Veelgestelde vragen over het kunstgebit

Heeft u vragen over het kunstgebit? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen voor u samengevat. Natuurlijk staan we u ook graag te woord in onze tandartspraktijk.

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Wanneer u veel tanden en kiezen mist, wordt eten en drinken steeds lastiger. Daarnaast slinkt uw kaak, waardoor uw gezicht verandert. Dit kan een negatief effect hebben op uw zelfvertrouwen. Het verliezen van tanden kan door tandbederf, ouderdom of een ongeluk komen en is onomkeerbaar. De ideale oplossing is om een kunstgebit of andere prothese te nemen. Met een gebitsprothese kunt u weer normaal eten, drinken, spreken en lachen. Wanneer u slechts enkele tanden en kiezen mist, zijn kronen en bruggen wellicht een betere optie. We nemen alle opties graag met u door tijdens een eerste consult.

Doet het dragen van een kunstgebit pijn?

Het dragen van een kunstgebit kan pijn doen als hij niet goed is afgesteld. Een te groot kunstgebit kan namelijk schuren of drukken op uw tandvlees. Hierdoor ontstaan gevoelige plekken en kunnen zelfs ontstekingen optreden. We maken onze kunstgebitten altijd op maat, maar mocht u ongemakkelijkheden ervaren van het kunstgebit, dan kunnen we hem altijd rebasen. We zorgen ervoor dat hij goed past. Over het algemeen moet iedereen even wennen aan het kunstgebit. Wanneer hij goed is afgesteld, voelt u na enkele dagen helemaal niet dat u de prothese draagt.

Moet ik lang wennen aan een kunstgebit?

U zult in het begin even moeten wennen aan het kunstgebit. Opeens heeft u namelijk weer een volle set tanden in uw mond. Eten, drinken en praten voelt in het begin anders dan voorheen. Na een paar dagen bent u volledig gewend.

Kan ik alles nog eten en drinken met een kunstgebit?

U mag met een kunstgebit alles blijven eten en drinken, maar sommige voedingsmiddelen zullen meer moeite kosten. Denk hierbij aan een taai stuk vlees, hard brood, harde appels en hard snoepgoed. Ook smeuïg en kleverig voedsel kan lastig zijn.

Hoelang gaat een kunstgebit mee?

Hoelang een kunstgebit meegaat is afhankelijk van hoe u de prothese verzorgt en wat u consumeert. Net als bij natuurlijke tanden kunt u het beste niet te veel hard of zuur voedsel (of drinken) consumeren. Roken tast ook de kwaliteit van uw tanden en prothese aan. Wanneer u de prothese regelmatig schoonmaakt en u een klein beetje oppast met wat u consumeert, dan gaat hij 5 tot 8 jaar mee.

Neem contact op of maak een afspraak

Tandartspraktijk Bordeaux is gelegen in hartje Zoetermeer. We zijn daarom goed bereikbaar. Maak een afspraak of schrijf u in en wij helpen u aan een op maat gemaakt kunstgebit.

Maak een afspraak  Inschrijven

Routekaart