Implantaten – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Wil je weer genieten van je favoriete eten zonder zorgen? Onze tandartspraktijk in Zoetermeer biedt nu een gratis klikgebit aan. Laat ons helpen om weer te kunnen lachen

Implantaten

Implantaten zijn kunstwortels van titanium, die als vervanging dienen voor een ontbrekende tand of kies. We plaatsen implantaten in het tandvlees en in de kaak zodat we hier de prothese op kunnen monteren. Implantaten zijn noodzakelijk wanneer u één of meerdere tanden dreigt te verliezen of bijvoorbeeld als tanden en kiezen getrokken moeten worden. Met goede implantaten kunt u weer lachen, eten en drinken zoals voorheen. Tandartspraktijk Bordeaux plaatst hoogwaardige implantaten.

Bij Tandartspraktijk Bordeaux profiteert u van:

  • Implantaten die jarenlang mee gaan
  • Een implantoloog met veel ervaring en kennis
  • Een tandartspraktijk met korte wachttijden

Schrijf u in of maak direct een afspraak.

Maak een afspraak  Inschrijven

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel, vaak gemaakt van titanium. We plaatsen implantaten zodat de kroon of brug goed in de mond blijft zitten.

Kan een implantaat altijd geplaatst worden?

We plaatsen implantaten in kaken waarvan het kaakbot volledig volgroeid is. In de meeste gevallen is het kaakbot rond het 21ste levensjaar volledig volgroeid. Daarnaast moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn en is het van groot belang dat het tandvlees en het kaakbot gezond zijn. We controleren uw kaakbot door het maken van een foto. Is er onvoldoende kaakbot aanwezig? Dan kunt ervoor kiezen om op de ontbrekende plekken een kunstbot te laten plaatsen.

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Het plaatsen van implantaten bestaat uit een aantal stappen. We leggen de stappen graag aan u uit zodat u weet waar u aan toe bent.

Stap 1: het consult

Voordat we het implantaat kunnen gaan plaatsen, moeten we eerst weten wat de huidige staat van uw gebit is. We voeren een mondinspectie uit en maken een overzichtsfoto. Op basis van de foto maken we de keuze of het nodig is om kunstbot te plaatsen of dat het kaakbot zich nog gaat herstellen. Daarna zullen we een behandelplan opstellen met een kostenindicatie. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Stap 2: het implantaat plaatsen

Het plaatsen van het implantaat gebeurt onder een plaatselijke verdoving of een lichte narcose. We maken een klein sneetje in het tandvlees waarna we een gaatje boren in het kaakbot. Dit klinkt misschien naar, maar door de verdoving voelt u hier nauwelijks tot niets van. We schroeven de kunstwortel in het kaakbot en hechten het tandvlees met oplosbare hechtingen.

Stap 3: de herstelperiode

Het is van groot belang dat de kaak voldoende om het implantaat vastgroeit. Daarom geven we het implantaat en het kaakbot zes tot twaalf weken de tijd om vast te groeien. Gedurende deze periode plaatsen we een noodkroon, -brug of -klikgebit op het implantaat. Zo kunt u rustig wennen aan het opgevulde gat in uw mond.

Stap 4: het plaatsen van de definitieve kroon, brug of het klikgebit

Na zes tot twaalf weken verwijderen we de tijdelijke prothese en plaatsen we de definitieve prothese. We controleren samen met u of de prothese ergens pijn doet en zorgen ervoor dat u met een goed gevoel de praktijk weer verlaat.

Stap 5: de nazorgperiode

Een aantal maanden nadat de definitieve prothese geplaatst is, plannen we een controle-afspraak met u in. Tijdens deze afspraak bekijken we de kaak en het weefsel rondom het implantaat om te zien of het goed genezen is.

Maak een afspraak  Inschrijven

Worden implantaten vergoed?

Nee, een implantaat, kroon of brug wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Dit geldt ook voor personen jonger dan 18 jaar. Een klikgebit wordt vaak wel vergoed door de basisverzekering. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft kunt u wel in aanmerking komen voor een volledige vergoeding.

Neem contact op met uw zorgverzekeraar om zeker te weten of u de kosten rondom deze behandeling vergoed krijgt.

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Bordeaux

Wilt u een implantaat laten plaatsen bij Tandartspraktijk Bordeaux? Maak dan een afspraak via onderstaande button. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.

Maak een afspraak  Inschrijven

Routekaart