Verstandskies trekken – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Verstandskies trekken

Als de verstandskiezen doorkomen, kan dat voor vervelende problemen zorgen. Bij te weinig ruimte in de kaak zullen ze scheef groeien en daarmee mogelijk de andere tanden en kiezen verdrukken. Ook is het risico op gaatjes groter, omdat de kiezen ver achterin de mond liggen. Dit maakt het moeilijk ze goed schoon te houden. Wanneer we bij het maken van een röntgenfoto zien dat de verstandskiezen verkeerd groeien, adviseren we vaak ze te laten verwijderen.

  • Uw verstandskiezen pijnloos verwijderd
  • Snel online een afspraak maken
  • Duidelijk en op maat gemaakt behandelplan

Maak een afspraak  Inschrijven

De behandeling

De behandeling voor het verwijderen van uw verstandskiezen ziet er als volgt uit:

Stap 1: de verdoving

Voordat we bezig gaan met het verwijderen van de verstandskies, dienen we eerst een plaatselijke verdoving toe. De verdoving zorgt ervoor dat de behandeling volledig pijnloos is.

Stap 2: het verwijderen van de kies of kiezen

Wanneer de verdoving voldoende is ingewerkt, gaan we de kies of kiezen verwijderen. In sommige gevallen is het nodig om in het tandvlees een kleine opening te maken, zodat we de kies sneller kunnen verwijderen. Indien nodig splijten we de kies in meerdere delen.

Stap 3: het hechten van het tandvlees

Nadat de kiezen verwijderd zijn, hechten we het tandvlees weer netjes dicht. Ook plaatsen we tijdelijk een gaasje in uw mond, waar u een tijdje druk op dient te zetten door uw mond goed gesloten te houden. Hiermee bevordert u het genezingsproces.

Stap 4: nazorg

Nadat het tandvlees gehecht is, kunt u naar huis. We geven u nog graag wat adviezen mee over hoe u de wond eenmaal thuis het beste kunt verzorgen.

Veelgestelde vragen over het verwijderen van verstandskiezen

We begrijpen dat u vragen heeft rondom het verwijderen van verstandskiezen. Daarom hebben we de vragen die we het meeste krijgen alvast voor u op een rijtje gezet. Als uw vraag er niet tussen staat, raden we aan om contact met ons op te nemen. We zullen uw vraag dan alsnog beantwoorden.

Doet het trekken van een verstandskies pijn?

Nee, het verwijderen van verstandskiezen is niet pijnlijk. Wel is het mogelijk dat u enige pijn ervaart nadat de verdoving is uitgewerkt. Gelukkig kunt u deze pijn bestrijden met het nemen van paracetamol of ibuprofen.

Hoelang hou ik pijn na het verwijderen van mijn verstandskies?

De napijn is zoals gezegd erg goed te onderdrukken met paracetamol. Na zo’n drie dagen zullen de meeste klachten verdwijnen. Het is mogelijk dat de zwelling wat langer aanhoudt. Na zo’n 10 dagen is de wond volledig dicht.

Wat mag ik wel en niet eten na de behandeling?

De eerste paar uur na het trekken van de verstandskies kunt u beter niet eten. Dit heeft te maken met de verdoving. Wanneer de verdoving uitgewerkt is, kunt u voorzichtig wat proberen te eten. We raden aan om te beginnen met vloeibare voeding, zodat u niet hoeft te kauwen. Na enkele dagen zult u merken dat het eten steeds wat makkelijker gaat.

Hoe verzorg ik de wond het beste?

De wond dient goed schoon gehouden te worden. Dat betekent dat u uw mond goed spoelt na bijvoorbeeld het eten en drinken. Uw tanden kunt u gewoon poetsen, maar let er dan wel op dat u voorzichtig poetst rondom de wond.

Mag ik sporten na het trekken van mijn verstandskies?

Vanwege de hechtingen in uw mond raden we af om direct na het trekken van uw verstandskiezen te gaan sporten. De hechtingen kunnen daardoor op spanning komen te staan en losraken. Tot zeker 2 tot 3 dagen na de behandeling dient u (zware) lichamelijke inspanning te vermijden.

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Bordeaux in Zoetermeer

Moeten uw verstandskiezen verwijderd worden? Maak dan een afspraak via onderstaande button of schrijf u in als u nog geen patiënt bij ons bent.

Maak een afspraak  Inschrijven

Contactgegevens

Bordeauxstraat 50
2711 CJ Zoetermeer
E-mailadres: info@tandartspraktijkbordeaux.nl
Telefoon: 079 – 343 22 33

Openingstijden

Maandag: 9.00 – 21.00 uur
Dinsdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: 09.00 – 21.00 uur
Donderdag: 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Routekaart