Ontstoken tandvlees – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Ontstoken tandvlees

Heeft u last van bloedend of pijnlijk tandvlees tijdens het tandenpoetsen? Dan is de kans groot dat uw tandvlees ontstoken is. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, zodat we u snel van uw klachten kunnen verhelpen. Wanneer u een afspraak maakt bij Tandartspraktijk Bordeaux profiteert u altijd van onderstaande voordelen:

  • Behandeling door ervaren tandartsen en mondhygiënisten
  • Tandartspraktijk in hartje Zoetermeer
  • Verschillende behandelingen onder één dak

Maak een afspraak  Inschrijven

Ontstoken tandvlees oorzaken

Door de dag heen ontstaat er tandplak op uw tanden. Tandplak bevat bacteriën en is een vrijwel onzichtbaar laagje dat overgaat in tandsteen wanneer u het niet tweemaal daags verwijdert door uw tanden te poetsen. Deze bacteriën irriteren het tandvlees waardoor het rood wordt en opzwelt.

Ontstoken tandvlees symptomen

Helaas is het niet altijd direct duidelijk als het tandvlees ontstoken is. Hierom adviseren we altijd om uw tandarts en mondhygiënist minimaal twee keer per jaar te bezoeken. Zo voorkomt u dat een eventueel beginnende tandvleesontsteking erger wordt. Rood en opgezwollen tandvlees dat bloedt tijdens het tandenpoetsen is in de meeste gevallen ontstoken. Ook is een slechte adem vaak een indicatie dat het tandvlees ontstoken is. Herkent u deze klachten? Maak dan nu een afspraak bij Tandartspraktijk Bordeaux.

Ontstoken tandvlees behandeling

Wanneer uw tandvlees licht ontstoken is spreken we van gingivitis. Is uw tandvlees ernstig ontstoken? Dan spreken we van parodontitis. We leggen u graag uit wat u kunt doen als u last heeft van een tandvleesontsteking.

Behandeling gingivitis

Wanneer uw tandvlees slechts licht ontstoken is, kunt u dit zelf verhelpen door uw tanden en tandvlees extra goed te verzorgen. Poets uw tanden tweemaal per dag en maak indien nodig gebruik van flosdraad, ragers en tandenstokers.

Behandeling parodontitis

Is uw tandvlees erger ontstoken? Dan zult u een afspraak moeten maken bij ons in de praktijk. We verwijderen de hardnekkige tandplak, zodat uw tandvlees zichzelf weer kan herstellen. In sommige gevallen is het kaakbot aangetast. In dat geval zullen we de ontsteking operatief moeten verwijderen.

Tandvleesontsteking voorkomen

Gelukkig kunt u zelf een aantal dingen doen om een tandvleesontsteking te voorkomen. Bij Tandartspraktijk Bordeaux adviseren we altijd om:

  • uw tanden twee keer per dag te poetsen met een fluoridetandpasta;
  • een tandenborstel te gebruiken die past bij uw gebit;
  • dagelijks te rageren, stoken of flossen, om de ruimte tussen uw tanden schoon te maken;
  • en eens in de week gebruik te maken van mondwater en een tongschraper.

Neem voor meer tips contact met ons op. We bekijken uw mondsituatie en voorzien u van tips op maat.

Veelgestelde vragen

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen rondom ontstoken tandvlees hebben we de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden hem graag.

Hoelang heeft tandvlees nodig om te herstellen?

Hoelang uw tandvlees nodig heeft om te herstellen is afhankelijk van in welk stadium de ontsteking is. Een lichte tandvleesontsteking geneest met goede mondverzorging vaak binnen twee weken. Wanneer de ontsteking vergevorderd is, duurt het herstel iets langer.

Gaat een tandvleesontsteking vanzelf over?

Nee, een tandvleesontsteking gaat nooit vanzelf over. Wanneer u uw ontsteking niet serieus neemt kan de ontsteking zich uitbreiden naar het kaakbot. Op den duur kan de ontsteking er zelfs voor zorgen dat de tanden en kiezen los komen te staan.

Doet een tandvleesontsteking pijn?

Wanneer uw tandvlees ontstoken is, kan het pijnlijk en geïrriteerd aanvoelen. Het tandvlees kleurt rood, zwelt op en bloedt in de meeste gevallen tijdens het eten en tandenpoetsen.

Contact opnemen met Tandartspraktijk Bordeaux

Heeft u vragen of zelf last van ontstoken tandvlees? Neem dan nu contact op met de tandartsen van Tandartspraktijk Bordeaux. U kunt ook direct een afspraak maken of u inschrijven in onze praktijk.

Maak een afspraak  Inschrijven

Contactgegevens

Bordeauxstraat 50
2711 CJ Zoetermeer
E-mailadres: info@tandartspraktijkbordeaux.nl
Telefoon: 079 – 343 22 33

Openingstijden

Maandag: 9.00 – 21.00 uur
Dinsdag: 09.00 – 17.00 uur
Woensdag: 09.00 – 21.00 uur
Donderdag: 09.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Routekaart