Mondhygiënist Zoetermeer – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Mondhygiënist Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux is gespecialiseerd in het controleren en verzorgen van uw gebit. We streven naar een optimale mondgezondheid en helpen uw gebit schoon en fris te houden. Wanneer u kiest voor mondzorg van Tandartspraktijk Bordeaux profiteert u van:

 • Een tandartspraktijk in het hart van Zoetermeer
 • Ervaren mondhygiënisten die uw mondgezondheid vooropstellen
 • Mogelijkheid om periodieke controle te combineren met mondhygiënist
 • Veel ervaring met angstige patiënten
 • Een mondhygiënist die streeft naar optimale mondverzorging

Maak een afspraak  Inschrijven

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist probeert te allen tijde ernstige gebitsproblemen te voorkomen door de gezondheid van het gebit optimaal te houden. Tijdens de afspraak kijken we naar de gezondheid van zowel uw tanden als het tandvlees. De mondhygiënist:

 • Voert een mondonderzoek uit
 • Reinigt de diepe pockets
 • Controleert of het tandvlees gezond is
 • Reinigt uw gebit
 • Verwijdert tandplak
 • Voorkomt ontstekingen in de mond
 • Gaat aanslag op de tanden, een vieze smaak en een slechte adem tegen

Daarnaast behandelen we eventuele tandvleesproblemen en zijn we in staat om röntgenfoto’s van uw gebit te maken om problemen te identificeren.

Mondhygiënist kosten

De kosten van de mondhygiënist vallen bij kinderen tot 18 jaar onder de basisverzekering. Voor volwassenen vallen de kosten voor de mondhygiënist vrijwel altijd onder de aanvullende tandartsverzekering. Bent u niet zeker of uw bezoek aan de mondhygiënist is gedekt? Dan raden we aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De kosten van de mondhygiënist zijn wettelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Veelgestelde vragen mondhygiënist

Waarom een bezoek aan de mondhygiënist?

De mondhygiënist verhelpt problemen die te maken hebben met de algehele mondgezondheid.
Wanneer u last heeft van uw gebit, kom dan langs bij de mondhygiënist. Heeft u bijvoorbeeld last van:Dan is het verstandig om langs te gaan bij een mondhygiënist.

Maak een afspraak  Inschrijven

Wat zijn de oorzaken van een slechte adem en wat kunt u eraan doen?

Een slechte adem kent meerdere oorzaken. Zo kan dit bijvoorbeeld komen door ontstoken tandvlees. Onaangename bacteriën achter op de tong zorgen ook vaak voor een slechte adem. Een droge mond kunnen we ook niet uitsluiten als oorzaak voor een slechte adem. Om de specifieke oorzaak vast te leggen, onderzoekt onze mondhygiënist uw gebit. Vervolgens krijgt u een behandelplan om de slechte adem tegen te gaan.

Hoe voorkom ik gaatjes, ontstoken tandvlees en gevoelige tanden?

Gaatjes, ontstoken tandvlees en gevoelige tanden voorkomt u allereerst door niet te veel zuurhoudende of suikerhoudende etens- en drinkwaren te nuttigen. Daarnaast is het belangrijk om minimaal tweemaal per dag met een zachte borstel te poetsen en gebruik te maken van een fluoridetandpasta. Tevens adviseren we het gebruik van ragers, flossdraad of tandenstokers om de ruimten tussen uw tanden en kiezen schoon te maken.

Ik heb een droge mond. Is extra verzorging van de mond noodzakelijk?

Monddroogheid kan ontstaan door een te geringe speekselproductie of wanneer mensen alleen door hun mond ademhalen. Ook zorgen bepaalde medicijnen voor een droge mond. Onze mondhygiënist controleert uw mondgezondheid om andere oorzaken uit te sluiten en geeft u graag advies over het verminderen van een droge mond. Wanneer extra verzorging noodzakelijk is, adviseert de mondhygiënist u over hoe u dit het beste aan kunt pakken.

Waarom is een goede mondhygiëne belangrijk?

Door uw gebit dagelijks goed te reinigen houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. Daarnaast is het verband tussen een schone mond en een gezond lichaam vaak groter dan gedacht. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft van ontstoken tandvlees, kunnen slechte bacteriën via het bloedende tandvlees in de bloedbaan terechtkomen. Steeds vaker ondervinden wetenschappers een aantoonbaar verband tussen de algehele gezondheid en de rol die een gezond gebit hierin speelt.

Afspraak mondhygiënist Zoetermeer

Tandartspraktijk bordeaux staat voor u klaar. Samen zorgen we voor een optimale mondgezondheid. Kom langs in onze praktijk aan de Bordeauxstraat 50 in Zoetermeer. U kunt zich inschrijven of een afspraak maken door onderstaande buttons te gebruiken.

Maak een afspraak  Inschrijven

Routekaart