Invisalign – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Invisalign

Creëer gemakkelijk uw droomgebit met de doorzichtige beugel van Invisalign. Met behulp van deze onopvallende beugel ondergaan uw tanden een geleidelijke correctie. Na 6 tot 18 maanden heeft u weer een stralend gebit!

De Invisalign beugel is perfect voor het verhelpen van bijvoorbeeld een overbeet, onderbeet of kruisbeet. Benieuwd wat de Invisalign voor uw gebit kan betekenen? Neem dan contact op met onze praktijk.

  • Ervaren tandartsen
  • Korte wachttijden
  • Altijd advies op maat
  • Tandartspraktijk in het centrum van Zoetermeer

Maak een afspraak Inschrijven

Voordelen Invisalign beugel

Naast het feit dat de Invisalign helemaal doorzichtig is, zijn er nog een aantal andere voordelen te benoemen van deze beugel.

  • 100% pijnloze behandeling
  • Snel resultaat
  • Tussentijdse controles
  • Comfortabel
  • Eenvoudig schoon te houden
  • Ook geschikt voor volwassenen

Invisalign kosten

De kosten van een Invisalign behandeling zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de staat van uw gebit, welke Invisalign u kiest en de duur van uw behandeling. Gemiddeld variëren de prijzen tussen de € 1000,- en € 3800,-.

Elke behandeling is anders, dit geldt ook voor de kosten van een Invisalign. Daarom krijgt u eerst altijd een consult bij een van onze tandartsen. Tijdens dit consultgesprek krijgt u inzicht in het behandelplan en de tarieven.

Invisalign vergoeding

Het hangt geheel van uw zorgverzekeraar af of u de Invisalign vergoed krijgt. In sommige gevallen kan deze beugel gedeeltelijk vergoed worden. Neem daarom voordat u een consult aanvraagt contact op met uw zorgverzekeraar.

Hoe werkt Invisalign precies?

Om positief resultaat te behalen, moet u de doorzichtige beugel minimaal 20 tot 22 uur per dag dragen. Tijdens het eten, drinken en tandenpoetsen mag hij even uit. Daarnaast zijn er regelmatig controles om de vorderingen te bekijken.

Na elke controle krijgt u een nieuwe set aligners mee. Dit gaat net zo lang door totdat het gewenste resultaat is behaald. Uiteindelijk is uw gebit in 6 tot 18 maanden volledig gecorrigeerd. Helemaal aan het einde van de behandeling plaatsen we een spalkje, zodat de tanden mooi recht blijven staan.

Invisalign of slotjes? Wat is beter?

Het grootste verschil tussen een slotjesbeugel en een Invisalign is het uiterlijk. Een slotjesbeugel bevestigen we met speciale lijm op uw tanden, terwijl u de Invisalign beugel zelf in en uit doet. Uw gebit is met een doorzichtige beugel dan ook veel makkelijker schoon te houden. Daarnaast blijven er minder voedselresten achter, aangezien u de Invisalign gewoon uit mag doen tijdens het eten.

Een slotjesbeugel is daarnaast voor velen een minder aantrekkelijke keuze. Hij is namelijk erg opvallend. Gelukkig is dit allemaal niet het geval wanneer u ervoor kiest om aligners te dragen. Kortom: er hangen ontzettend veel voordelen aan het kiezen voor Invisalign.

Veelgestelde vragen over aligners

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen over de Invisalign beugel, hebben we de meest gestelde vragen hieronder voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden hem graag.

Hoe maak ik de Invisalign het beste schoon?

U kunt de aligners het beste schoonmaken met lauw water. Er zijn ook zogenaamde reinigingstabletten die u af en toe kunt gebruiken.

Doet een Invisalign beugel pijn?

Nee, iedere beugel maken we speciaal voor u op maat. We zorgen ervoor dat er geen scherpe randjes aanwezig zijn, zodat de beugels geen pijn doen.

Hoe snel zie ik resultaat met een Invisalign beugel?

De gemiddelde behandelingsduur ligt tussen de 6 en 18 maanden. Iedere keer dat u een nieuwe aligner krijgt, bent u weer een stap dichter bij het eindresultaat.

Hoelang moet ik de Invisalign per dag dragen?

Het advies is om hem 22 uur per dag te dragen, dus ook ‘s nachts. Wanneer u gaat eten of drinken, mag u de beugel uitdoen. Daarnaast kunt u ook gewoon tandenpoetsen om het gebit hygiënisch te houden.

Wanneer is Invisalign mogelijk?

U kunt voor deze doorzichtige beugel kiezen bij een onderbeet, overbeet, diasteem, kruisbeet of een open beet. Daarnaast is de Invisalign ook een geschikte keuze bij tanden die te dicht op elkaar staan of als u in het algemeen een rechter gebit wilt. In alle andere gevallen is deze behandeling helaas niet mogelijk.

Plan uw eerste consult bij Tandartspraktijk Bordeaux

Heeft u nog specifieke vragen of wilt u direct een consultgesprek boeken? Dan kunt u ons telefonisch bereiken op 079 – 343 22 33 of stuur uw vraag via de mail naar info@tandartspraktijkbordeaux.nl.

Maak een afspraak  Inschrijven

Routekaart