Kronen en bruggen – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Wil je weer genieten van je favoriete eten zonder zorgen? Onze tandartspraktijk in Zoetermeer biedt nu een gratis klikgebit aan. Laat ons helpen om weer te kunnen lachen

Kronen en bruggen

Wanneer u last heeft van een beschadigde tand, is een kroon de ideale oplossing. Een kroon is een overkapping van metaal of porselein, die een beschadigde tand maskeert. Soms is het na een ingrijpende behandeling of ongeluk niet meer mogelijk om de tand of kies te voorzien van een facing of vulling. Een kroon is dan de oplossing om de tand te dichten en ervoor te zorgen dat uw tanden weer als voorheen lijken en voelen. Als u door een ongeluk of tandbederf een tand of kies moet missen, kunnen we een brug plaatsen. Een brug bestaat uit meerdere kronen, die we over de lege ruimte plaatsen. Met kroon en brugwerk krijgt uw gebit weer de uitstraling waar u naar op zoek bent! Tandartspraktijk Bordeaux is gespecialiseerd in het plaatsen van kronen en bruggen:

  • We maken gebruik van de nieuwste technieken
  • We zorgen voor een persoonlijke aanpak
  • U wordt snel geholpen
  • U vindt ons in het hart van Zoetermeer

Schrijf u in of maak een afspraak voor het laten plaatsen van een kroon of brug

Maak een afspraak  Inschrijven

Wat is een kroon?

Een kroon is kapje, vaak gemaakt van metaal en/of porselein dat we over de afgeslepen tand of kies plaatsen. We lijmen de kroon vast op de tand of kies waardoor hij goed blijft zitten. Met een kroon herstellen we de oorspronkelijke vorm van uw tand.

Wanneer heb ik een kroon nodig?

We plaatsen kronen wanneer er onvoldoende houvast is voor een vulling of om het uiterlijk van het gebit te verbeteren. Wanneer we de kroon plaatsen om het uiterlijk te verbeteren, heeft dit vaak te maken met ernstig verkleurde of slecht gevormde tanden.

Wat is een brug?

We kiezen voor het plaatsen van een brug wanneer er een of meerdere tanden of kiezen ontbreken. De brug zit vast aan twee of meer zogeheten pijlers. Dit zijn afgeslepen tanden of kiezen die direct naast de open ruimte in de mond zitten. De brug bestaat uit twee of meer kronen die we op de afgeslepen tanden of kiezen kunnen plaatsen en een of meerdere kunsttanden die de open ruimte opvullen.

Wanneer heb ik een brug nodig?

We plaatsen bruggen bij patiënten die moeite hebben met het kauwen van voedsel, het uiterlijk willen verbeteren of willen voorkomen dat de tanden en kiezen scheef gaan staan.

Plaatsing van de kroon of brug

Het plaatsen van kronen en bruggen bestaat uit een aantal stappen. We leggen de stappen graag aan u uit zodat u goed voorbereid bent op de behadeling. Heeft u na het lezen van de stappen nog vragen rondom het plaatsen van kronen en bruggen? Neem dan contact met ons op via 079 343 22 33.

Stap 1: het afslijpen van de tand of kies

Om ervoor te zorgen dat de kroon of brug goed op zijn plek blijft, beginnen we met het afslijpen van de benodigde tanden en kiezen. Het afslijpen van de tanden of kiezen gebeurt wanneer nodig onder verdoving. Hier voelt u dan dus helemaal niets van.

Stap 2: het maken van een afdruk

Als de tanden voldoende zijn afgeslepen maken we een afdruk van de kaak. We gebruiken hiervoor een afdruklepel en een rubberachtig materiaal. Met deze afdruk maken we een gipsmodel waarop we de kroon of brug op maat maken.

Stap 3: het maken van een beetregistratie

Na het maken van de afdruk maken we een beetregistratie. Hiermee bepalen we de stand van uw tanden en kiezen ten opzichte van elkaar. Zo hebben we een duidelijk beeld over de vorm van het kauw- en snijvlak en weten we hoe hoog we de kroon of brug moeten maken.

Stap 4: de juiste kleur bepalen

We willen dat de kroon of brug goed aansluit bij de kleur van uw bestaande gebit. We maken we de kleurkeuze op basis van een kleurschema.

Stap 5: het plaatsen van de noodvoorziening

Omdat we de kroon of brug op maat maken, plaatsen we eerst een noodvoorziening. Dit is een tijdelijke kroon en beschermt de afgeslepen tand of kies. Het is belangrijk dat u geen harde of kleverige producten eet met de noodvoorziening. Mocht de noodvoorziening breken of losraken, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Stap 3: het plaatsen van de kroon of brug

Als we uw op maat gemaakte kroon of brug af hebben, plaatsen we deze in uw mond. We brengen een snel hardend cement aan en schuiven de kroon of brug op zijn plek.

Kronen en bruggen schoonmaken

Net als bij de natuurlijke tanden en kiezen is het belangrijk dat u uw kronen en bruggen goed schoonmaakt. Vooral het tandvlees rondom de kroon of brug is erg belangrijk. Vervang uw tandenborstel op tijd en maak gebruik van stokers, ragers of flosdraad. Onze mondhygiënist vertelt u graag meer over de verzorging van kronen en bruggen.

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Bordeaux

Wilt u een kroon of brug laten plaatsen bij Tandartspraktijk Bordeaux? Maak dan een afspraak via onderstaande button. Bent u nog geen patiënt bij ons? Schrijf u dan eerst in.

Maak een afspraak  Inschrijven

Routekaart