Periodieke controle – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Wil je weer genieten van je favoriete eten zonder zorgen? Onze tandartspraktijk in Zoetermeer biedt nu een gratis klikgebit aan. Laat ons helpen om weer te kunnen lachen

Periodieke controle

Om uw gebit in optimale gesteldheid te houden, is het van belang om periodiek langs te gaan bij de tandarts. Tijdens de periodieke controle examineren de tandartsen van Tandartspraktijk Bordeaux het gebit en tandvlees. We controleren op de gezondheid en hygiëne van uw gebit. Mochten we problemen tegenkomen, zullen we deze direct verhelpen of we maken een afspraak voor een vervolgbehandeling. Samen houden we uw gebit in optimale gezondheid!

  • Tandartspraktijk Bordeaux vindt u in het hart van Zoetermeer
  • We hebben korte wachttijden
  • Onze tandartsen hebben jarenlange ervaring
  • We maken gebruik van de nieuwste technologieën

Maak een afspraak Inschrijven

Veelgestelde vragen over een periodieke controle

Onze tandartsen krijgen vaak dezelfde vragen rondom een periodieke controle. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We geven graag antwoord op al uw vragen.

Waarom is een periodieke controle verstandig?

Door elk halfjaar langs te komen bij de tandarts voor een periodieke controle, houden we goed zicht op de gezondheid van uw gebit en tandvlees. Mochten er complicaties of beginnende ontstekingen zijn, dan kunnen we daar tijdig iets aan doen.

Hoe vaak moet ik mijn gebit laten controleren bij de tandarts?

Bij voorkeur controleren we uw mond elk halfjaar. Wanneer u klachten ervaart, zoals bloedend tandvlees of gevoeligheid, raden we aan altijd een afspraak te maken.

Is een periodieke controle verplicht?

Nee, langskomen voor een periodieke controle is niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om alleen langs te komen wanneer u klachten ervaart. Het risico is dan wel dat we eventuele ontstekingen dan niet vroegtijdig kunnen constateren. Hiermee is de kans groot dat de ontsteking al ver gevorderd is wanneer u langs komt.

Hoelang duurt een periodieke controle?

Gemiddeld duurt een periodieke controle tussen de 15 en 30 minuten. De duur van de behandeling is afhankelijk van de eventuele gebitsproblemen die we constateren.

Wat doet de tandarts tijdens een periodieke controle?

Wanneer u bij ons langs komt controleren we de algehele gezondheid van uw mond. Ook reinigen we het gebit door tandsteen en ontstane aanslag te verwijderen. Het tandsteen verwijderen we met een soort klein krabbertje of een ultrasoon dat ervoor zorgt dat het tandsteen lostrilt van de tanden en kiezen. Als laatste stap polijsten we uw tanden zodat alle aanslag van uw tanden verwijderd is. Door het polijsten van de tanden stralen uw tanden weer mooi. Lees meer over gebitsreiniging op deze pagina.

Hoe bereid ik me voor op een controle?

Onze tandartsen kijken het liefst in een schone mond. We vragen u daarom ook altijd uw tanden goed te poetsen voordat u op uw afspraak verschijnt.

Wat kost een periodieke controle bij de tandarts?

De tarieven die we hanteren worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze prijzen kunnen jaarlijks van elkaar verschillen, daarom noemen we geen bedragen op deze pagina. Voor het actuele tarief voor een periodieke controle, raden we u aan onze tarievenpagina te raadplegen. De kosten voor een periodieke controle vallen onder C11.

Worden de kosten rondom een periodieke controle vergoed?

Kinderen tot een leeftijd van 18 jaar zijn 100% verzekerd vanuit de basisverzekering voor deze behandeling. Bent u ouder dan 18 jaar? Dan zit deze behandeling niet meer in de basisverzekering. In dat geval dient u de kosten zelf te betalen of een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Afhankelijk van de polisvoorwaarden en de verzekeringsmaatschappij worden de kosten gedeeltelijk of geheel vergoed.

Afspraak maken voor een periodieke controle in Zoetermeer

Wilt u een afspraak maken voor een periodieke controle? Tandartspraktijk bordeaux staat voor u klaar. Samen zorgen we voor een optimale mondgezondheid. Maak een afspraak via onderstaande button, bel ons via 079 343 22 33. Bent u nog geen patiënt bij Tandartspraktijk Bordeaux? Schrijf u dan in via onderstaande button.

Maak een afspraak Inschrijven