Wortelkanaalbehandeling – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Wortelkanaalbehandeling

Een ontstoken tand of kies kan voor veel pijn en ongemak zorgen, het is daarom raadzaam om direct een afspraak te maken bij de tandarts. Omdat een wortelkanaalbehandeling als een ingrijpende operatie kan worden ervaren, doen we ons best om zo duidelijk mogelijk de behandeling toe te lichten. We vertellen stapsgewijs wat we gaan doen en lichten dit toe met behulp van illustraties. Onze deskundige tandartsen hebben veel ervaring met het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen.

  • Duidelijke communicatie naar de cliënt
  • Deskundige tandartsen met veel ervaring
  • We proberen u zo snel mogelijk te helpen: we elimineren de pijn
  • Kom langs bij onze praktijk in hartje Zoetermeer

Maak een afspraak  Inschrijven

Wat is een ontstoken wortelkanaal?

Tanden en kiezen hebben een kroon en één of meer wortels. De kroon is het gedeelte wat u ziet, waar u mee kauwt. Onder het harde gedeelte van de tand zitten de wortels. Dit gedeelte zit in het tandvlees verankerd. In elke wortel loopt een wortelkanaal, waar bloedvaten en zenuwvezels in zitten. De mix van bloedvaten en zenuwvezels noemen we pulpa. Door tandbederf, gaatjes of een harde impact kan de pulpa ontstoken raken. Als het ontstoken tandvlees niet geholpen wordt, zal het tandvlees afsterven, met alle gevolgen van dien. Een niet behandelde wortelkanaalonsteking kan uiteindelijk leiden tot het uitvallen van tanden en kiezen.

Wanneer weet ik of mijn wortelkanaal ontstoken is?

Het is voor u makkelijk te herkennen wanneer uw tand ontstoken is; het ongemak dat u ervaart van een ontstoken tand is namelijk niet te negeren. Bij de volgende symptomen is het raadzaam om contact op te nemen met Tandartspraktijk Bordeaux. We controleren uw gebit zo snel mogelijk om de juiste behandeling uit te voeren:

  • U ervaart pijn in het gebit bij het drinken of eten van koud en warm voedsel
  • U ervaart pijn of ongemak bij het kauwen of bijten
  • U ervaart een schokkende pijn vanuit de tanden die u ook in de kaak, oor of slaapstreek voelt

Neem contact op met Tandartspraktijk Bordeaux

Ontstoken tanden zijn geen pretje, de pijn en ongemak die u ervaart belemmeren uw dagelijkse leven. Als u vragen heeft over de wortelkanaalbehandeling of andere zaken, neem dan contact op met de praktijk. Onze tandartsen helpen u graag verder.

Contact

Routekaart