Klikgebit – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Wil je weer genieten van je favoriete eten zonder zorgen? Onze tandartspraktijk in Zoetermeer biedt nu een gratis klikgebit aan. Laat ons helpen om weer te kunnen lachen

Klikgebit

Wanneer u tanden en kiezen mist, kan het u tegenhouden te lachen en eten zoals u dat voorheen deed. Gelukkig is er een oplossing voor wanneer de tanden en kiezen ontbreken in de mond. De tandarts kijkt samen met u naar de beste oplossing, of dit nou een frameprothese, plaatprothese, klikgebit of kunstgebit is: Tandartspraktijk Bordeaux vervaardigt alle gebitsprotheses in eigen beheer.

Bij Tandartspraktijk Bordeaux profiteert u van:

  • Op maat gemaakt klikgebit
  • Tandprotheticus met veel ervaring in het maken van gebitsprotheses
  • Vervaardigen van het klikgebit gebeurt in onze praktijk
  • Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën

Schrijf u in of maak een afspraak bij Tandartspraktijk Bordeaux. Samen helpen we u aan een stralend en gezond gebit.

Maak een afspraak  Inschrijven

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een prothese die op implantaten wordt geklikt. Eerst plaatsen we de implantaten in de onderkaak, hier kan de prothese op vastgeklikt worden. U kunt het klikgebit zelf uitnemen en weer vastklikken. Sommige mensen prefereren een klikgebit over een kunstgebit, omdat het makkelijker schoon te maken is en een betere pasvorm heeft.

Wanneer kan een klikgebit niet geplaatst worden?

Het plaatsen van een klikgebit is soms niet mogelijk, bijvoorbeeld bij mensen met een erg geslonken kaak of bij mensen die problemen ervaren met de vorm van hun kaak. U komt in aanmerking voor een klikgebit of gebitsprothese wanneer u geen eigen tanden en kiezen meer hebt in de onderkaak of bovenkaak.

Hoe wordt een klikgebit geplaatst?

Het plaatsen van een klikgebit is niet binnen een dag gedaan. Voordat we het klikgebit kunnen bevestigen moeten we namelijk eerst de implantaten plaatsen. We leggen u het proces graag stap voor stap uit.

Stap 1: het eerste consult

Voordat we beginnen is het belangrijk om te weten hoe uw gebit er op dat moment aan toe is. We beginnen daarom met het uitvoeren van een mondinspectie en maken vervolgens een overzichtsfoto. Op basis van de overzichtsfoto gaan we aan de slag met het maken van een behandelplan. Bij dit behandelplan ontvangt u direct een kostenindicatie. Zo weet u precies welke kosten u kunt verwachten.

Stap 2: het plaatsen van het implantaat

Het implantaat, ook wel de kunstwortel genoemd, plaatsen we met een lichte narcose of een plaatselijke verdoving. Allereerst maken we een klein sneetje in het tandvlees waardoor we een gaatje kunnen boren in uw kaakbot. Dit klinkt misschien als een vervelende pijn, maar door de verdoving zult u hier nauwelijks tot niets van voelen. Vervolgens schroeven we het implantaat in het kaakbot en hechten we het tandvlees weer dicht met oplosbare hechtingen.

Stap 3: de herstelperiode

Nadat we het implantaat in uw kaak geplaatst hebben, is het van groot belang dat u voldoende rust neemt. De kaak heeft namelijk de tijd nodig om rondom het implantaat vast te groeien. Daarom adviseren we altijd een herstelperiode van zes tot twaalf weken. Om ervoor te zorgen dat u rustig kunt wennen aan het implantaat en het weer hebben van tanden, plaatsen we in deze periode een zogeheten noodkroon, -brug of -klikgebit op het implantaat.

Stap 4: het plaatsen van het definitieve klikgebit

Na de herstelperiode komt u terug bij ons in de praktijk en verwijderen we de tijdelijke prothese en plaatsen we het definitieve klikgebit. Voordat u naar huis gaat controleren we samen met u of het gebit ergens schuurt of pijn doet. Zo zorgen we ervoor dat u met een goed gevoel en een brede glimlach naar huis gaat.

Stap 5: de nazorgperiode

Omdat we graag zeker weten dat het klikgebit naar wens is, plannen we een aantal maanden nadat het klikgebit geplaatst is, een controle afspraak met u in. Tijdens deze afspraak bekijken we de kaak om te zien of het goed genezen is.

Maak een afspraak  Inschrijven

Wordt een klikgebit vergoed?

Een klikgebit wordt vaak vergoed door de basisverzekering. Let er wel op dat een implantaat in de meeste gevallen niet vergoed wordt uit de basisverzekering. Dit geldt ook voor zowel personen jonger als ouder dan 18 jaar. Wanneer u een aanvullende tandartsverzekering heeft kunt u wel in aanmerking komen voor een volledige vergoeding van het implantaat. Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar om te weten of u de kosten rondom deze behandeling vergoed krijgt.

Afspraak maken bij Tandartspraktijk Bordeaux

Wilt u zich een nieuw klikgebit laten aanmeten door de tandartsen bij Tandartspraktijk Bordeaux? Plan dan een afspraak in via onderstaande button of schrijf u dan eerst in bij onze praktijk.

Maak een afspraak  Inschrijven

Routekaart