Gebitsreiniging – Tandartsprakijk Bordeaux – Zoetermeer

Tandartspraktijk Bordeaux

Op zoek naar kwalitatieve zorg op maat? Bij ons ben je in goede handen! Schrijf je vandaag in en profiteer van een GRATIS Gebitsreiniging bij je eerste Afspraak!

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging

Goede reiniging van het gebit is essentieel om de tanden en het tandvlees gezond te houden. Tandartspraktijk Bordeaux verzorgt professionele gebitsreiniging, waarbij we eventueel aanwezig tandsteen of tandaanslag verwijderen en het gebit controleren. Om uw gebit zo gezond mogelijk te houden is het van belang om uw gebit goed te verzorgen. Tandartspraktijk Bordeaux geeft u graag advies over het verzorgen van de tanden en het tandvlees.

  • Uw tandarts in het centrum van Zoetermeer
  • Advies op maat: samen houden we het gebit schoon
  • Snel geholpen

Schrijf u in of maak direct een afspraak bij onze mondhygiënist.

Maak een afspraak Inschrijven

Waarom professionele gebitsreiniging?

Bij Tandartspraktijk Bordeaux raden we aan om uw gebit elk half jaar professioneel te laten reinigen, zodat we tandplak van moeilijk bereikbare plekken op uw tanden kunnen verwijderen. Wanneer we tandplak niet op tijd verwijderen, verandert het in tandsteen. Het hebben van tandsteen kan vervelende problemen veroorzaken, zoals onder andere een tandvleesontsteking.

Zo herkent u tandsteen

In het begin zult u niet veel merken van tandsteen. Op den duur kan het echter bloedend tandvlees en een slechte adem veroorzaken. Merkt u dat u een van deze klachten heeft? Kom dan langs in onze praktijk voor een professionele gebitsreiniging. Zo voorkomen we het ontstaan van een beginnende tandvleesontsteking.

Hoe vaak moet ik mijn tanden professioneel laten reinigen?

Hoe vaak u uw tanden dient te laten reinigen is afhankelijk van uw gebit. Doorgaans voeren we een gebitsreiniging uit tijdens de periodieke controle. Wanneer we tijdens de controle constateren dat de aanwezige tandplak eerder verwijderd dient te worden, plannen we met u een aparte afspraak in voor een gebitsreiniging.

Maak een afspraak Inschrijven

Wat gebeurt er tijdens een professionele gebitsreiniging?

Tijdens een gebitsreiniging verwijdert de tandarts of mondhygiënist de tandplak van de tanden. Dit doen we door middel van een handinstrument en een ultrasoon apparaat dat het tandsteen van de tanden lostrilt. Wanneer we alle aanslag en tandsteen hebben verwijderd, maken we de tanden schoon met een speciale, korrelige polijstpasta. We noemen dit ook wel het polijsten van de tanden. Zo verwijderen we de laatste restjes vuil en voelen uw tanden weer heerlijk schoon en glad aan.

Doet gebitsreiniging pijn?

Het reinigen van het gebit doet geen pijn. Het weghalen van het tandsteen met het handinstrument kan hooguit een prikkend gevoel in het tandvlees geven, omdat we de tanden dicht bij het tandvlees schoonmaken. Tijdens het reinigen van de tanden gebruiken we apparaten die hard geluid maken, maar dit doet verder geen pijn. Ook het polijsten van het gebit ervaren mensen doorgaans niet als pijnlijk. Ervaart u toch pijn tijdens de behandeling? Vraag dan de tandarts of mondhygiënist om een pauze.

Wat kost gebitsreiniging?

De kosten rondom gebitsreiniging worden jaarlijks door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgesteld. De totale kosten hangen daarnaast af van de duur van de behandeling. Voor een professionele gebitsreiniging betaalt u per 5 minuten.

Krijg ik de kosten rondom een gebitsreiniging vergoed door de verzekering?

De verzekering vergoedt de kosten voor gebitsreiniging uit de basisverzekering als u jonger dan 18 bent. Bent u ouder dan 18? Dan heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig om de kosten rondom een gebitsreiniging vergoed te krijgen.

Contact opnemen met Tandartspraktijk Bordeaux

Heeft u vragen over gebitsreiniging? We zijn telefonisch bereikbaar via 079 – 343 22 33. U kunt natuurlijk ook direct een afspraak inplannen door op onderstaande button te klikken. Bent u nog geen patiënt bij Tandartspraktijk Bordeaux? Schrijf u dan eerst in via de button hieronder.

Maak een afspraak Inschrijven

Routekaart